Geschiedenis van het Hauptwerk-orgaan

Geschiedenis van het Hauptwerk-orgaan

Toen de meeste mensen denken aan een organist die ze denken aan een dame met een grote tas en een hoge stem schreeuwende harp! Maar er zijn eigenlijk drie delen aan een werkend kerkorgel, de operaaphon en orgel saxofoon. De orgaansaxofoon is te vinden in zowel kerken als regelmatig gebruikt in aanbiddingsdiensten. En ten slotte is er het Hauptwerk dat een uiterst waardevol hulpmiddel is, niet alleen voor aanbidding, maar ook voor het doen van kerkdiensten ook.

Dus hoe belangrijk zijn deze instrumenten echt?

Het Hauptwork of OperaPhon wordt door velen beschouwd als het belangrijkste instrument in een kerkdienst. Het is de personificatie van harmonie en wordt veel gebruikt in koren, Jingles, en nog veel meer gedurende een hymne of aanbiddingslied. Het is een zeer sterk instrument dat met vertrouwen en finesse moet worden gespeeld. Als het verkeerd wordt gespeeld, kan het een aanbiddingsliedje slecht maken. Het is een verbazingwekkend instrument dat wanneer correct wordt gespeeld, kan worden vergeleken met een stuk fijne muziek. Het is een prachtig instrument dat wordt gebruikt bij het spelen van lof en bedankt, bij het spelen in een aanbiddingservice, en zelfs in een noodsituatie.

Het Hauptwork komt in twee verschillende maten. Er zijn het grote orgel en het petite-formaat. De meeste kerk-organisten vinden het moeilijk om de grotere te spelen vanwege hun lengte terwijl de kleine de neiging heeft om ze gemakkelijker te zijn. De meeste kerkleiders geven de voorkeur aan de grote, zodat het kan worden gespeeld door een volwassene en niet gemakkelijk beschadigd.

De Hauptwerk Organs zijn al een paar decennia nu en ze worden gebruikt in de meeste van de congregaties in de Verenigde Staten.

Ze zijn een belangrijk onderdeel van aanbidding en worden ook gebruikt voor het geven van kinderen over God. Sommige van de kerkorganen die vandaag worden vervangen door modernere stukken vanwege hun leeftijd en de schade die ze kunnen ontvangen als ze niet goed worden behandeld. Je moet voorzichtig zijn bij het hanteren van deze kerkorganen omdat ze kwetsbaar zijn en de kleinste kras kan veroorzaken een groot probleem.

De humbolt is een prachtig instrument. Het heeft een ongelooflijk aantal geluiden. Veel van de mensen die de Humboldt gebruiken voor aanbidding vinden het moeilijk om het leven zonder dit orgaan voor te stellen. Dit is geen gewoon muziekinstrument omdat de hymnen en lofliedjes gezongen door het kerkkoor ook kunnen worden uitgevoerd door dit orgaan. De hymnes worden erg zacht en subtiel gezongen, zodat ze geen rakel in de kerk creƫren. Als je de hymnes niet door het publiek kunt zien, kun je gewoon op het glas van de glazen houder drukken in plaats van de sleutels te raken en de mensen te storen.

De Humboldt is een van die instrumenten die is gemaakt van het beste hout. Het lijkt op kersenhout en is erg mooi. De kerk organist die praktijken op de humbolt kunnen prettige muziek spelen. Dit is een geweldige keuze als je een instrument wilt kopen dat meegaat en je lange tijd zal dienen om te komen.

Lees meer op deze webpagina: Noorlander Orgels