Hoe een radiatorombouw samen te stellen

radiator conversie

Hoe een radiatorombouw samen te stellen

Een 123ombouw kan vier tot acht weken duren, afhankelijk van hoe ingewikkeld de ombouw is. Dit type conversie is niet zo ingewikkeld als het klinkt, en het is vaak de eerste keuze voor huiseigenaren die een nieuw verwarmingssysteem willen gebruiken, maar niet veel geld willen uitgeven. Naast de kosten zal een nieuwe radiator energie besparen en de architectuurgeschiedenis behouden. De EcoRad-website biedt een stapsgewijze handleiding voor het voltooien van een radiatorvervanging.

Een goed uitgangspunt voor een radiatorombouw is de plaats van de bestaande motor. Afhankelijk van de grootte van de motor kan een eenpijpsradiator met minimale inspanning worden geïnstalleerd. Een tweepijps radiator is een goede keuze voor een auto met een luchtgekoelde motor. De pijpen zijn even groot als die van een motorfiets, waardoor het een praktische optie is voor mensen die hun motorfietsen luchtgekoeld willen houden.

Als u ervoor kiest om de achterste radiator op zijn plaats te houden, kunt u deze als verzameltank gebruiken. Hiervoor kan aluminium buis met een binnendiameter van één inch worden gebruikt. Hiervoor kunnen koperen en rubberen buizen worden gebruikt. Zorg er bij het aansluiten van de twee radiatoren voor dat u de leidingen zo dicht mogelijk bij de middellijn laat lopen. Voor de veiligheid moeten de buitenleidingen worden aangesloten op de accu van de auto. Op de buitenleidingen moet een drukdop van 7 pond worden geïnstalleerd om te voorkomen dat er warme lucht uit de radiator ontsnapt. Zorg ervoor dat u de rubberen kap hebt verwijderd voordat u probeert de set te installeren. Anders wordt de bagageruimte met water gevuld.

Klik hier om meer te lezen: https://123ombouw.nl