Radiatorconversie – Een oude motor ombouwen naar een nieuwe met behulp van een warmtepomp

radiator conversie

Radiatorconversie – Een oude motor ombouwen naar een nieuwe met behulp van een warmtepomp

Als u uw radiatorombouw wilt vervangen, maar niet weet wat u vervolgens moet doen, dan is dit artikel iets voor u. Ombouwsets voor radiatoren zijn vaak nodig bij het ombouwen van een normale 3-rijige conventionele radiator naar een heavy-duty 4-rijer of meer aluminium radiator. Deze radiatoren worden vaak bovenop een bestaande constructie van staal of hout geïnstalleerd om zowel de capaciteit van de radiator als de sterkte te vergroten. Hiervoor moet de nieuwe radiator rechtstreeks op de bodem van een betonnen funderingsmuur of op een stalen ligger worden vastgeschroefd. De meegeleverde isolatoren en beugels worden rechtstreeks op de onderkant van deze kernsteun geschroefd.

Voordat u begint met het ombouwen van uw radiator, is het belangrijk om de oppervlakken voor te bereiden die in contact komen met de radiator radiatorbekleding peppy. De basisoppervlakken die moeten worden voorbereid, bevinden zich rond de blazer en de buitenrand van de kernondersteuning; ze moeten ook schoon zijn en vrij van obstakels. Zodra deze oppervlakken klaar zijn, reinigt en schuurt u de oppervlakken om eventuele ruwe oppervlaktetextuur te verwijderen. Zodra de oppervlakken klaar zijn, is het tijd om de isolatoren te installeren. Isolatoren zijn eenvoudig ductiele aluminium vinnen die in een kanaalsysteem worden geplaatst om de luchtstroom door de radiator te wijzigen. De hoeveelheid luchtstroom is afhankelijk van de grootte van de radiator.

Instructies voor radiatorombouw kunnen een beetje ontmoedigend zijn; het goede nieuws is dat de instructies bij elke radiator worden meegeleverd. Het andere goede nieuws is dat het vrij eenvoudig is om de instructies te volgen. Het conversieproces van de radiator is niet erg veeleisend, maar vereist wel een behoorlijke hoeveelheid inspanning van u. Met de juiste materialen en apparatuur is het mogelijk om een beschadigde of inefficiënte radiator volledig te laten functioneren; het eindresultaat is een veel efficiënter verwarmingssysteem dat op de lange termijn geld bespaart op uw brandstofrekening.

Klik hier om meer te lezen: 123ombouw