Wat zijn terrazzotegels en hoe plaats ik ze?

Wat zijn terrazzotegels

Wat zijn terrazzotegels en hoe plaats ik ze?

Als u aan een nieuwe vloer denkt of een oude probeert nieuw leven in te blazen, dan kunt u overwegen om terrazzotegels of gecementeerde voegmortels voor uw project te gebruiken. Als je een kamer hebt met veel stilstaand water, of als je een lek in je kelder hebt, kan het zijn dat het gebruik van grout met terrazzotegels of cement kan helpen om het probleem op te lossen. De reden is dat het water of een andere vloeistof die aanwezig kan zijn, wordt aangetrokken door de voeg en ervoor zorgt dat het hecht aan het oppervlak waarop het zich bevindt. U wilt de oude voeg niet wegkrabben, omdat dit de voeg permanent zal beschadigen en het onmogelijk maakt om op een andere vloer te gebruiken.

De beste manier om de voeg in uw vloer aan te brengen, is door er eerst voor te zorgen dat deze helemaal droog is, u kunt dit doen door met een föhn de stukken die u wilt verzegelen droog te föhnen. Zodra ze helemaal droog zijn, moet u uw terrazzotegels neerleggen en vervolgens met uw handen over de hele vloer werken en de voeg op zijn plaats bewerken tegels schitterend. Dit kan een paar uur duren, maar het is belangrijk dat u de voeg op de juiste plaats krijgt, anders houdt de lijm de tegel mogelijk niet op zijn plaats en zult u veel extra werk moeten doen om alles weer op de juiste plaats te krijgen. Wanneer u voegmortel in uw vloer legt, moet u ervoor zorgen dat u een voegmiddel gebruikt dat overeenkomt met uw vloerkleuren of dat u een voegmiddel gebruikt dat iets donkerder is, omdat dit zal helpen om uw vloer er beter uit te laten zien.

Een andere tip bij het gebruik van terrazzotegels of gecementeerde voegen is om altijd te controleren of er gebieden zijn met vuil. U mag uw vloer nooit rechtstreeks naar het vuil sturen, omdat dit ertoe kan leiden dat uw vloer kromtrekt. In plaats daarvan moet u het vuil lichtjes van de tegel afborstelen. Als u klaar bent met het wegborstelen van het vuil, moet u een dunne laag terrazzo-glazuur aanbrengen op het gebied waar u zojuist het vuil hebt verwijderd. Dit zal helpen om uw vloer een gladde uitstraling te geven.

Klik door naar de website: Retrotegels